Reakcije na društvenim mrežama nakon kobne nesreće u Sarajevu: Dokle više!?

Vijesti 27. maj 202315:26 2 komentara
Twitter/ IG

Nakon vijesti o tragičnoj pogibiji mlade doktorice Azre Spahić u nesreći u centru Sarajeva, brojne su poruke na društvenim mrežama u kojima se oplakuje još jedan mladi izgubljeni život, a nadležni pozivaju na djelovanje.

Među prvima, oglasio se sarajevski glumac Nermin Tulić. Kako ističe, kriv je “neko iz sarajevske vlasti”.

“Neko iz sarajevske vlasti je kriv za svakonoćna automobilska jurcanja i trke na relaciji Zemaljski muzej – Narodno pozorište – Zemaljski muzej!”.

Također, najbolji bh. košarkaš Džanan Musa je poslao poruku putem Instagram profila.

“Ljudi moji dokle više, do kad ćemo ubijati ubijati uspješne mlade ljude zbog našeg nemara za tuđe živote…Da ti dragi Allah podari lijepi Džennet ljepotice, a porodici sabur”, poručio je Musa putem svom Instagram profila.

IG

Almedin Šišić je napisao da je bijesan zbog još jednog ubistva za koje je odgovoran sistem.

“Bijesan sam zbog još jednog ubistva u SA za koje je odgovoran sistem jer sistem ne zna ili ne smije da sistemski riješi pitanje divljanja autoubica kockastih glava po gradu. Nova žrtva mlada dr (25 g) Azra Spahić a ubica Armin Berberović (27) koji je vozio bez vozačke.Dosta više!”.

“Sinoć je u Sarajevu smrtno stradala doktorica Azra Spahić. Alkoholizirani sarajevski trkač oduzeo joj je život. Kada nekome oduzmete život, ne biste ni svoj trebali živjeti, u najblažoj varijanti bi ga mogli imati iza rešetaka, da je pravde i komadić”, napisao je jedan od korisnika Twittera.

Inače, do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S.A. (1998.) iz Sarajeva, S.A. (1997.) i S. E. (2002.).

O tom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici Sektora uniformisane policije Odjeljenja za saobraćajne istrage, istog dana u 02,30 sati, lišili su slobode B. A. (1996.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju tog krivičnog djela”, saopćio je MUP KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

VEZANE VIJESTI

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare