Reakcije na smrt Srne-Bajramović: “Neka ti je laka zemlja bosanska”

Vijesti 31. maj 202211:53 > 12:36 0 komentara
N1

Segmedina Srna-Bajramović bila je prije svega dobra prijateljica, saborkinja i iznad svega čovjek, kazali su u reakciji na smrt zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo iz Naše stranke.

“Smrt Segmedine Srne-Bajramović težak je gubitak za Sarajevo, ali i za cijelu BiH. Isticala se i kao medijska radnica i kao političarka svojom izvrsnošću, šarmom, karizmom, inteligencijom i elokvencijom. Bila je primjer kakva javna ličnost, pogotovo političarka treba biti. Nama, u Našoj stranci, bila je prije svega dobra prijateljica, saborkinja i iznad svega čovjek”, dodali su iz NS-a.

“U Skupštini Kantona Sarajevo i u Domu naroda FBiH bila je kolegica zastupnicama i zastupnicima Naše stranke i saradnja s njom bila je izrazito kvalitetna, obilježena iskrenošću i poštenjem kojim je zračila.

Nedostajat će nam i njen gubitak teško će biti nadomjestiti. Njenoj rodbini, prijateljima, kao i Socijaldemokratskoj partiji BiH upućujemo izraze iskrenog saučešća”, poručili su iz Naše stranke.

Vijest o smrti Segmedine Srne-Bajramović izazvala je šok i nevjericu među mnogim istaknutim javnim ličnostima u zemlji.

Njen kolega iz SDP-a Saša Magazinović kazao je kako je smrt Srne-Bajramović “nenadoknadiv gubitak”.

“Draga Segmedina, neka ti je laka zemlja bosanskohercegovačka”, poručio je Magazinović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama preminule novinarke i političarke.

“Sa iskrenim žaljenjem primio sam veoma tužnu vijest o smrti moje drage prijateljice, poznate bosanskohercegovačke novinarke i političarke Segmedine Srne-Bajramović. Upućujem najdublje izraze saučešća njenoj porodici, prijateljima i kolegama. Suosjećam sa njihovom boli. Upečatljiv rad i doprinos u novinarstvu naše drage Segmedine Srne-Bajramović zauvijek ćemo pamtiti. Njen prerani odlazak veliki je gubitak za bosanskohercegovačko društvo. Počivala u miru”, naveo je Komšić.

Telegram saučešća uputio je Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

“Duboko smo ožalošćeni viješću da nas je napustila skupštinska zastupnica, dugogodišnja novinarka i urednica Segmedina Srna-Bajramović. Njen zastupnički i javni angažman ostat će upamćen po konstruktivnom i odgovornom pristupu, te visoko profesionalnom odnosu prema društvenim dužnostima”, kazali su iz SDA.

Britanski ambasador Matthew Field kazao je kako je “tužna vijest o smrti cijenjene parlamentarke i novinarke”, te je dodao kako je u mislima sa njenom porodicom i kolegama.

Glumac Nermin Turić je na zvaničnom Twitter profilu zaželio “da počiva u miru”.

Podsjećamo, Segmedina Srna-Bajramović preminula je danas u 50. godini života. Iza sebe je ostavila supruga i dvoje djece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!