Redžo Lemezan demantovao navode medija: “Lažna vijest da sam postao član SDP-a”

Vijesti 01. mar 202413:07 0 komentara
N1

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan demantovao je danas vijest da je postao član SDP-a, a koja se tokom ove sedmice širila medijima. Lemezan koji je u julu prošle godine napustio Našu stranku, poslao je zvanični demant ovih navoda.

Lažna vijest da postajem član SDP-a širi se po medijima, a niko od njih me nije kontaktirao da zvanično potvrdim ili demantujem tu informaciju. Nisam se planirao baviti političkim tračevima i spuštati u političko blato nekih trećih ljudi u ovoj priči, onih koji svoje neke lične interese žele prelamati preko mog imena i SDP-a i unijeti određeni nemir u Vladu KS, ali jučerašnje navode u cilju zaštite svog imena i dosadašnjeg rada moram demantovati“, naglasio je Lemezan.

Dodaje da je SDP jaka i ozbiljna politička partija sa ozbiljnom historijom, koju jako cijeni, te stranka s kojom sam partner u Vladi KS čije kadrove poput predsjednika Bečirovića, gradonačelnice Karić, ministra Štete, “dojučerašnjeg kolege Irfana Čengića” i ostalih jako cijeni, ali informacija da u ovom momentu postaje član te stranke – nije tačna.

Mlad jesam, ali neozbiljan nisam kako pojedini mediji žele imputirati, svoj posao kao zastupnika shvatam vrlo ozbiljno. S obzirom da se planiram nastaviti baviti politikom, kada odlučim da postanem član neke partije, građani koji mi godinama daju izborno povjerenje će momentalno biti obavješteni od mene lično“, naveo je on.

Zaključio je da je u narednom periodu fokusiran na rad Skupštine KS i na rješavanje problema kojih ima mnogo. “Zajedno ću sa svojim klubom zastupnika gdje sam uostalom i šef, dati maksimalan doprinos u rješavanju istih”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!