Regionalni kritičari o Metallici: Utjecali su na mnogo generacija

N1

Za N1 je ekskluzivno govorio Tim Saccenti koji je rezirao spotove za dvanaesti studijski album velikana heavy metala, benda Metallica. O utjecaju Metallice na bendove iz regiona, o novom albumu "72 seasons", ali i vjernoj fan bazi govorili su rock i metal novinari Džemal Bijedić, Branimir Lokner i Zoran Stajčić.

Bijedić godinama prati metal scenu i misljenja je da je Metallica jedan od najvecih heavy metal bendova i kad.

“Legendaran bend. Svaki album koji objave je neki dogadjaj. Kao i uvijek kad nesto objave, misljenja su podijeljenja. Ocekivanja spram benda su uvijek velika. Rusili su granice i pravili revolucije, posebno sa prva cetiri neprikosnovena albuma. Nakon toga dolazi album Black. Elton John je nedavno rekao da je pjesma Nothing Else Matters najbolja pjesma ikada. Novi album ima energiju, imaju dobar album” kaze Bijedic isticuci kako su kao bend utjecali na generacije muzicara u BiH i regionu.

Branimir Lokner kaže da je tako i u Srbiji.

“Sljedbeništvo im se i dalje povecava. Imali su tri faze kao bend i bile su drugacije od drugi bendova. Bio je to underground i tako je pocelo zahvaljujuci ljudima koji su prije 40 godina pravili fanzine.”

Zoran Stajčić dodaje i to da je koncept novog albuma ustvari njihova refleksija na proslost i ono što su kao kolektiv proživjeli.

“Odlasci i kod psihologa, razne zavisnosti su iza njih i nemaju problem da o tome pričaju.”

Cijeli razgovor sa sagovornicima N1 o bendu Metallica pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!