Reisu-l-ulema zahvalio Lagumdžiji na angažmanu i promoviranju interesa BiH

Vijesti 29. sep 202218:38 0 komentara
MINA

Reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića danas je u njegovom uredu na Kovačima posjetio Zlatko Lagumdžija, liser Koalicije BH Socijaldemokrati - Zeleni pokret i profesor Ekonosmkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

On je reisu-l-ulemu izvijestio o aktivnostima koje Fondacija Društva zajedničkih vrijednosti poduzima na međunarodnom planu promovirajući Bosnu i Hercegovinu kao zajedničku domovinu različitih kultura i tradicija.

Reis Kavazović je zahvalio Lagumdžiji na njegovom stalnom nastojanju da na valjan način promovira interese Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu da će on u budućnosti biti veoma važan i koristan zagovarač bosanskih interesa u svim bitnim razgovorima o našoj zemlji.

“Važno mi je da od čovjeka poput njega imam podršku za ono što su ciljevi Fondacije, a to je Bosna i Hercegovina kao jedna država i društvo zajedničkih vrijednosti. To je društvo zasnovano na spoju raztličitih tradicija i kultura. Možda zvuči nekima paradoksalno, ali mnogo više vjerujem Islamskoj zajednici i njenom vrhu u njihovoj posvećenosti Bosni i Hercegovini nego nekim nacionalnim strankama koji tvrde da su im puna usta Bosne i Hercegovine”, rekao je Lagumdžija nakon sastanka za N1.

“Posebno imam više povjerenja u vrh Islamske zajednice nego u one koji promoviraju građansku državu, a ustvari prave državu po kalupu koji smo vidjeli 90-ih godina kada je Milošević sastavljao građansku državu”, rekao je Lagumdžija.

Imajući u vidu ulogu Islamske zajednice kod najbrojnijeg naroda u BiH, Lagumdžija smatra da najbrojnijitreba da pokazuju svu širinu koja se očekuje od najbrojnijih.

“Neko ko je matematička većina ili manjina ne treba imati manja ili veća prava od drugih”, rekao je profesor Lagumdžija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!