Reporterka N1 jedini mladi lider iz regije na sigurnosnoj konferenciji u Minhenu

Vijesti 17. feb 202309:33 1 komentar
MSC Twitter

U Minhenu danas počinje 59. Minhneska sigurnosna konferencija koja će trajati tri dana. Ovo je jedna od najvažnijih konferencija iz oblasti sigurnosti koja se održava od 1963. godine. Konferenciju prati i repoterka N1 Adisa Imamović, jedina novinarka iz regije koja je dobila poziv za ovaj važan događaj.

Kako je navedeno, MSC 2023 ponovo će ponuditi platformu bez premca za debate na visokom nivou o ključnim izazovima spoljne i bezbednosne politike našeg vremena. Gotovo godinu dana nakon ruske invazije na Ukrajinu, MSC 2023. će također pružiti priliku za sagledavanje kohezije saveza i političke posvećenosti međunarodnom poretku zasnovanom na pravilima.

Reporterka N1 Adisa Imamović predstavljena je kao jedan od mladih lidera koja uglavnom pokriva političke priče u vezi sigurnosti, migracija i utjecaja EU, SAD i Rusije na ovu regiju.

“Kao mlada novinarka vjerujem da mogu napraviti promjenu za pravednije društvo. Mi smo obično prvi na liniji historijskih događaja i naš glas mora biti značajan”, kazala je Imamović za portal MSC.

Počinje Minhenska sigurnosna konferencija, prvi put učestvuje direktor OSA-e BiH

Događaje Minhenske sigurnosne konferencije pratite u našem programu, ali i na portalu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare