Rezultati 100 dana rada Vlade KS: Čime se sve pohvalio premijer Uk?

Vijesti 04. jul 202312:37 0 komentara
N1

Vlada KS predstavila je rezultate aktivnosti u proteklih 100 dana mandata. Usvajanje budžeta bio je najveći izazov, “vruć krompir”, kako kaže premijer Nihad Uk, u svom izlaganju, s obzirom da aktuelna Vlada nije učestvovala u izradi Nacrta budžeta.

“Zašto Vlada KS finansira aktivnosti koje nisu u nadležnosti KS? To su konstatacije ili kritike, sami procijenite”, kaže Uk, navodeći da će Vlada nastaviti da ulaže u sport, kulturu i sve infrastrukturne projekte od opšteg značaja, ne samo za Sarajevo, kao administrativnu jedinicu. Održane su 33 sjednice, sa više od 530 tačaka dnevnog reda.

Potpisan je ugovor izmedu Vlade KS, Vlada FBiH i VSTS o izmiještanju KPZ Miljacka na periferiju.

“Otvorili smo ambulantu za djecu s poteškoćama u razvoju, u sklopu Opšte bolnice”, čistili smo Sarajevo, nismo zadovoljni čistoćom, ali sve ćemo uraditi da ga očistimo, između ostalog, i uvođenjem Komunalnog centra”, obećao je kantonalni premijer.

Besplatan javni prevoz za učenike, takođe je ono čime se pohvalio, u ime Vlade, dodajući da je budžet za sport i kulturu, ali i za naučno-istraživački rad, najveći i istorijski. Ovo su samo neki od niza urađenih stvari, kojima se premijer pohvalio, ističući i one koje tek treba da budu realizovane.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!