Rijeka Željeznica pred izlijevanjem, situaciju pogoršava drveće ispod mosta

Vijesti 06. dec 202111:40 > 11:40 0 komentara
N1

Vodostaj rijeka u BiH danas je ponovo u porastu. Među njima je i rijeka Željeznica, čijem izlijevanju prijete i zaglavljeni predmeti ispod mostova. Muhamed Čato priča nam da se isti problem desio i prošli put, prije mjesec dana, kada su svjedočili najvećim poplavama kojih se on sjeća. I tada su, kao i sada, mještani pokušavali riješiti problem.

“Penzioner sam, 37 godina sam ovdje, a već 11 godina smo žena i ja non-stop ovdje, i ljeti i zimi”, započinje nam priču Muhamed Čato, koji je želio skrenuti pažnju na problem zaglavnjenih predmeta ispod jednog od mostova na Željeznici, koji dodatno prijete plavljenju.

Čato je jučer pokušavao ukloniti drveće koje je zaglavljeno ispod mosta.

“Jučer smo htjeli to uraditi, bila je manja voda, međutim, poslije kiše noćas, nema teorije”, govori nam.

Na pitanje koliko zaglavljeno drveće prijeti izlivanju rijeke Željeznice, Čato odgovara sa “vidite i sami”.

“To se popriječi i zaglavi. Prije mjesec dana kada je bila najveća poplava, jedna od kuća tu bila je poplavljena do krova. Tu je bila i ribarska kućica koja je ostala zaglavljena i mi smo je izvlačili dok smo pročepili ovo ispod mosta. Ja sam 37 godina ovdje i nikad voda nije prešla preko mosta, ali za vrijeme zadnje poplave voda je prešla preko posta 30 cm i niko nije mogao ni na posao”, objasnio je za N1.

Na pitanje da li im se iko iz vlasti javljao da pomogne, odgovara da će sam zvati načelnika Trnova da vidi šta se može uraditi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!