Rukometni veterani iz Goražda domaćini turnira na pijesku: Dolazi cijeli region

Vijesti 25. jul 202315:37 0 komentara
GorazdeOnline

Veterani Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde organizatori su petog po redu rukometnog turnira veterana koji će biti održan 28 i 29. jula u gradu na Drini.

Očekuje se dolazak više od stotinu nekadašnih rukometaša iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Danas je počelo i uređenje plaže u neposrednoj blizini gradskog mosta s obzirom da će se ove godine umjesto u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” rukomet igrati na pijesku.

“Željeli smo da ponudimo nešto novo, drugačije i u saradnji sa gradskim i kantonalnim vlastima odlučili smo se za plažu ispod gradskog mosta, da malo promovišemo te naše ljepote i popularišemo sve to. Želimo da doprinesemo izlasku iz kolotečine i pesimizma koji je prisutan na svakom koraku. Turnir ovog tipa je sigurno jedan od momenata koji će unaprijediti ljetne sadržaje kojih generalno nedostaje a dolazak oko stotinu gostiju nije mala stvar”,  kaže član ekipe veterana MRK Goražde Adnan Muhić.

Napominje da će se kao i svaki put Goražde potruditi da bude dobar domaćin i da gosti ponesu divne utiske.

“Dvodnevna manifestacija počinje turnirom u petak dok je u subotu planirana regata rijekom Drinom, što je dodatna prilika da pokažemo ljepote koje imamo ovdje. Mi posjećujemo mnogo turnira i svaki od gradova se trudi da pokaže gostima ono nabolje što ima. Mi imamo našu Drinu, a Goražde je prepoznatljivo kao grad rukometa i to je dobitna kombinacija. S radošću dočekujemo naše drage prijatelje muškog i ženskog rukometnog kluba Sarajevo, Slobode iz Tuzle, Sombora, Dobove iz Slovenije, Rudara iz Pljevalja. Biće to spoj generacija jer očekujemo i naša proslavljena rukometna imena”, kazao je Muhić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!