Ruše hotel, grade podvig vijeka! Sviđa li vam se “banjalučko arhitektonsko čudo”

Vijesti 20. maj 202314:46 4 komentara
N1

Nakon više decenija, u Banjaluci je otpočelo rušenje nikada dovršenog dijela hotela Palas, koji je po mnogima bio ruglo grada na jednom dijelu Trga Krajine. Za gradonačelnika Draška Stanivukovića, to je podvig vijeka i dan koji Banja Luka čeka pune 43 godine.

Znam da je teško povjerovati, čak i meni koji na ovom projektu radim pune dvije godine. Na mjestu ovih ruševina rodiće se novi simbol Banjaluke! Presrećan sam i preponosan, jer smo uspjeli ono što niko prije nas nije – Počelo je rušenje hotela “Palas”, kako bi se na ovom mjestu izgradilo novo remek-djelo arhitekture!“, kazao je Stanivuković.

Danas je upriličena i prezentacija projekta novog hotela koji je predstavljen kao najviši i najluksuzniji objekat u Republici Srpskoj.

Najavljeno je da će hotel biti visok preko 100 metara, a vrijednost radova oko 150 miliona KM. kada se izgradi trebao bi zapošljavati blizu 500 radnika, optimistično se najavljuje.

N1
N1
N1
N1

Izgradnjom hotela “Palas” Banjaluka će dobiti novi izgled centra grada i podići kvalitet života, ali i usluga onima koji budu dolazili u Banjaluku, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik:

Ovaj projekat je rezultat saradnje republičkih i gradskih institucija, koje su prethodnih godina radile na tome da konačno počne njegova realizacija. Ta saradnja svih nivoa vlasti pokazuje da Republika Srpska ima kapacitet da investitorima omogući da uspješno realizuju velike projekte, a izgradnja hotela “Palas” to jeste” , dodao je Dodik uz zahvalnost biznismenu Filipu Cepteru.

Rušenje i gradnja će se odvijati u naredne tri godine. Vlasti najavljuju da će sve biti moderno arhitektonsko čudo, uz recimo balkone koji prkose gravitaciji.

Da li vam se sviđa građevina koja bi trebala “krasiti” sami centar Banjaluke?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare