Ryanair ukida još tri linije iz jednog bh. grada

Vijesti 31. aug 202317:17 0 komentara
N1/Ilustracija

Nakon serije ukinutih letova s bh. aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, jedna aviokompanija najavila je daljnje reduciranje letova s banjalučkog aerodroma. Niskobudžetni operater Ryanair objavio je kako s početkom zimske sezone neće obavljati letove iz Banja Luke za Charleroi, Nuernberg i Berlin.

Kako prenosi Ex-Yu Aviation portal, Ryanair će tokom zimske sezone pauzirati let za Charleroi 6. novembra, a obnavljanje linije se očekuje već 15. marta. Druge dvije linije, za Nuernberg i Berlin, za sada su ukinute na neodređeno vrijeme.

Izmjenama u redu vožnje, ovaj avioprijevoznik će letjeti iz Banje Luke na četiri destinacije – Beč, Memmingen, Stockholm i Goeteborg.

“Do ovog razvoja dolazi nakon što je Ryanair u januaru prekinuo svoje operacije između Banje Luke i Bergama. Prijevoznik je ovog ljeta također ukinuo letove iz Tuzle nakon svađe oko državnih poreza”, podsjeća Ex-Yu Aviation, podsjećajući kako je i druga aviokompanija, Wizz Air, ovog ljeta ukinula letove između Banje Luke i Stockholma, dok će letovi za Hamburg biti obustavljeni 28. oktobra.

Wizz Air će iz ovog grada održati linije za Basel i Dortmund.

Iz banjalučkog aerodroma su ranije najavili kako su u pregovorima sa Turkish Airlinesom oko uspostave linije za Istanbul, a u pregovorima su još Cipar, Atena, i jedna mediteranska destinacija, podsjeća isti izvor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!