Sa kašnjenjem počela sjednica VM BiH: Na redu i imenovanja rukovodioca agencija

Vijesti 09. feb 202312:19 0 komentara
Borjana Krišto (F.Z./N1)

Danas se održava druga po redu redovna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Nešto kasnije nego što je bilo zakazano, sjednica je otpočela, a ministre očekuje rasprava o 60 tačaka dnevnog reda. Između ostalog - danas bi trebali imenovati i rukovodioce nekoliko državnih institucija.

Među institucijama koje bi nakon današnje sjednice Vijeća ministara trebali imati novo rukovodstvo su Služba za poslove sa strancima, Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova te Agencija za policijsku podršku.

Pred ministrima je i rang-lista uspješnih kandidata za izbor direktora i dva zamjenika direktora Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, direktora i zamjenika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine i zamjenika direktora Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Sevlid Hurtić (F.Z./N1)
Nenad Nešić (F.Z./N1)
Staša Košarac i Zoran Tegeltija (F.Z./N1)
Zoran Tegeltija (F.Z./N1)
Borjana Krišto (F.Z./N1)
Dubravka Bošnjak (F.Z./N1)
Davor Bunoza (F.Z./N1)
Elmedin Konaković (F.Z./N1)
F.Z./ N1

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković, nakon konstituirajuće sjednice Vijeća održane prošle sedmice, a i sinoć u emisiji Pressing na N1 televiziji najavio je mogućnost smjene direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića i zamjenika direktora Trifka Buhe, ali to za sada nije na dnevnom redu Vijeća ministara BiH.

Između ostalog, trebale bi biti imenovane i komisije koje će provesti proceduru izbora rukovodilaca državnih institucija, te bi ministri trebali biti upoznati o isteku mandata direktora brojnih državnih agencija i institucija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!