Safet Haketa je izgubio brata i nevjestu u Buturović Polju: “Sestrić se spasio Božijom voljom, život se mora nastaviti…” (VIDEO)

Vijesti 09. okt 202412:04 0 komentara
N1

Još uvijek traje potraga za dvije osobe u Buturović Polju. Safet Haketa kazao je kako je ovo katatrofa koja se ne pamti više od stotinu godina. Ostao je bez brata i nevjeste. Mještani su noć proveli budni iz straha od novih poplava. Dosta ih je otišlo u Konjic.

“Ovo niko nije mogao ni zamisliti niti opisati. To su milijarde kubike svega – drveta, kuća, svakakvog materijala. Došlo je do jezera. Ostao sam bez brata i nevjeste. Nevjestu su jučer našli, za bratom još tragamo”, kazao je vidno potresen.

Kako je rekao našoj reporterki N1 Tini Jelin-Dizdar, tu su bile tri kuće – od brata, sestre i njegova koja je bila još u izgradnji.

“Legli su da spavaju. Oko dva-tri ujutro je bila situacija da je svako spašvao svoje živote. U kući je bio i sestrić koji je nekako, Božijom voljom uspio preživjeti”, kazao je kroz suze.

N1

Navodi kako su gornja sela odsječena, ali da su evakuisani svi. Sestrić je u šoku.

“Ljudi rade svoj posao. Došli su iz cijele regije da pomognu”, kazao je Haketa.

Na kraju je samo kroz suze poručio: “Život se mora nastaviti. Kako će biti…”

N1

Bećir Hakalović ostao je bez doma. Kuća je uništena do temelja.

“Ponio sam samo papuče i njih je odnijela voda. Ali, hvala Bogu preživjeli smo. Bio sam u kući sa ženom i dvoje djece. Komšije su nas spasile. Sreća je bila u 20 minuta. Nakon toga je sve otišlo”, rekao je Hakalović.

Ističe da će se šteta nadoknaditi, ali ljudski životi ne mogu.

“Samo da hoće naći nestale”, naveo je.

Uprkos svemu, iz Buturović Polja ne želi otići. Zahvalio se svim dobrim ljudima i komšijama koji su svaki dan uz njih i pomažu im.

Sve informacije o situaciji s poplavama i odronima pratite u našem LIVE Blogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!