Sana se izlila u više prijedorskih naselja: Mještani u strahu

Vijesti 12. mar 202415:30 0 komentara
Infoprijedor

Rijeka Sana u Prijedoru parcijalno se izlila iz korita u naseljima Tukovi, Raškovci, Bišćani i Brezičani nakon obilnih padavina, ali nije zabilježeno da je voda ušla u objekte, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor ispumpavali su vodu iz podrumskih prostorija”, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

U saopštenju se ističe da nisu registrovani objekti u koje je ušla voda, kao i da je putna komunikacija prema Bišćanima prohodna, te da se saobraćaj odvija nesmetano.

Padavine su izazvale i nagli porast vodostaja Gomjenice koji je juče u poslijepodnevnim časovima imao prirast i do 25 centimetara na čas, prenosi Srna.

Vodostaj Sane u Prijedoru iznosi 401,4 centimetra i u blagom je padu u odnosu na jutrošnji maksimum od 404 centimetra, a pad vodostaja očekuje se i u toku dana.

Blago usporavanje rasta vodotoka počelo je noćas, a jutros oko 6.00 časova i stagnacija. U toku dana očekuje se dalji pad vodostaja, s obzirom na to da najavljene padavine nemaju intenzitet koji bi mogao znatnije uticati na vodotokove Sane i Gomjenice.

Stanje u zoni vodotoka Miloševice je tokom padavina bilo zadovoljavajuće s obzirom na izvedene građevinske radove i proširenja korita u zoni ovog vodotoka, pišu Nezavisne.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!