Sanja Vulić psovala pred Sudom BiH uoči suđenja Miloradu Dodiku (VIDEO)

Vijesti 05. feb 202413:01 10 komentara
F.Z./N1

Potpredsjednica SNSD-a Sanja Vulić je uoči suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika BiH Christiana Schmidta, iznijela niz psovki zbog odluke ove pravosudne institucije o broju osoba koje mogu prisustvovati ročištu.

Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu.

Između ostalog, Vulić je opsovala državu i optužila radnike Suda BiH da su pustili “vehabije da provociraju predsjednika (o.p Milorada Dodika) u sudnici”.

Također, kazala je kako iza svega stoji “američki predsjednik” i poručila da neće pobijediti i da će “Srbi pobijediti”. Njena besjeda ispred Suda BiH potrajala je i izazvala je pažnju novinara koji su se tu našli.

Vulić je i zastupnica u Zastupničkom domu BiH te prima enormna primanja za zastupanje interesa građana i njeno ponašanje nije bilo primjereno. Izazvalo je već brojne reakcije građana na mrežama.

Podsjetimo, današnji pretres će biti održan samo za Dodika, nakon četiri odgađanja glavnog pretresa. Dodikov branilac Goran Bubić izjavio je ranije Srni da će odbrana stav o svemu iznijeti na današnjem pretresu.

Sud Bosne i Hercegovine nije prihvatio zahtjev da se ponovo spoji predmet vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića sa predmetom predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji su razdvojeni na ročištu 17. januara na kome Lukić nije prisustvovao jer je bio u bolnici.

Dodik danas pred Sudom Bosne i Hercegovine

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare