Sanski Most poplavljen: Izlile se dvije rijeke, proglašena elementarna nepogoda

Vijesti 11. dec 202209:33 4 komentara
Inmedia

U Sanskom Mostu proglašena je elementarna nepogoda nakon što su se, zbog obilnih padavina koje su padale tokom proteklih dana, izlile rijeke Bliha i Zdena, koje su poplavile brojna naselja kao i glavnu ulicu – Prijedorsku gdje je voda ušla u poslovne objekte.

Sirene za uzbunu oglasile su se tokom protekle noći nakon što je vodostaj rijeke Sane dostigao kritičnu tačku od 347 centimetara, prenosi portal inmedia.

Mještani kažu da je reakcija nadležnih bila zakašnjela i strahuju da bi se mogla izliti iz korita s obzirom da kiša još uvijek pada, a hidrometeorološke službe najavljuju padavine i u narednim danima.

I za danas su prognozirane velike količine padavina za sjever Bosne i Hercegovine i izdato je narandžasto upozorenje.

Najteža situacija je u mjestima Vrše, Naprelje, Stari Majdan, Trnova, kao i naseljima Alagića polje i Zdena gdje su lokalni vodotoci napustili svoja korita i stigli do kuća i domaćinstava, a pojedina su i poplavljena. Trenutno je kritična situacija i u samom centru grada gdje je Zdena na pojedinim mjestima izlila iz korita, tako da se i Prijedorska ulica nalazi pod vodom. Dodatni problem stvaraju i podzeme vode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare