Saradnja United Media i Euroleague srušila rekorde u broju igrača Euroleague Fantasy Lige

Vijesti 16. apr 202414:55 0 komentara
United media

Euroleague Fantasy Liga na sportskim sajtovima United Media završena je proglašenjem pobednika koji će prisustvovati Final Fouru u Berlinu, a ove godine svi rekordi Euroleague su oboreni kada je riječ o ovom takmičenju.

Od ukupno 184.000 igrača iz celog sveta, čak 118.500 (64%) dolazi iz Srbije, Grčke, Hrvatske i Slovenije, gde je United Media organizovala i promovisala igru. U poređenju sa prošlom godinom, to predstavlja povećanje od 152% u broju igrača. Najviše igrača registrovano je u Srbiji, – nevjerovatnih 74,2 hiljade, sledi Grčka sa 27,3k igrača, Bosna i Hercegovina sa 9,5 hiljada, a potom Crna Gora, Hrvatska i Slovenija.

Ove sezone, prema zvaničnim rezultatima, registrovano je čak 305.000 timova, što predstavlja povećanje od 175% u poređenju sa prethodnom sezonom!

“Zahvaljujući dragocjenoj podršci, ekspertizi i saradnji sa kompanijom United Media, uspjeli smo da Euroleague Fantasy Challenge igru podignemo na viši nivo i zabeležimo rekordan rast u broju igrača i timova i istovremeno održimo poštovanje navijača širom košarkaškog sveta. Fantasy Challenge danas je najpopularniji digitalni proizvod Euroleague u smislu igre, angažovanja navijača i uvažavanja. Radujemo se nastavku saradnje sa United Mediom u narednoj sezoni i daljem širenju strasti za Euroleague Fantasy”, izjavio je Evan Planchon, direktor digitalnog marketinga Euroleague.

Ljubitelji košarke mogli su da igraju Fantasy na Sport Klub sajtovima u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, kao i na Nova Sports i Sportdog portalima u Grčkoj. Fantasy izazov je učesnicima dao priliku da testiraju svoje znanje o košarci i strategiji i istovremeno učestvuju u trci za vrijedne nagrade.

Svaki učesnik imao je virtuelni budžet za sastavljanje svoje ekipe. Osnovna pravila uključuju odabir četiri beka, četiri krila, dva centra i jednog trenera. Dodatno, mogli su izabrati maksimalno tri igrača iz istog kluba Euroleague. Uspjeh u ovoj fantastičnoj igri zavisio je od statističkog učinka igrača u njihovom timu.

“Nakon našeg dugog i uspješnog rada za Euroleague na našim TV kanalima, naš digitalni i marketinški tim zaista je uživao u ovom projektu. United Media je srećna što je najvažnija medijska destinacija u zemljama sa tako velikim košarkaškim klubovima i najstrastvenijim navijačima u Evropi. Zahvaljujući našim partnerima u Euroleague i našem uredničkom i promo timu, odradili smo odličan posao ove sezone, ali ćemo težiti da budemo još bolji u narednoj”, rekao je Daniel Bukumirović, direktor digitalnog sadržaja UM-a.

United Media i Evroliga sarađuju već gotovo dvije decenije, a prošle godine potpisan je novi višegodišnji ugovor kojim smo osigurali da gledaoci u zemljama jugoistočne Evrope prate Euroleague i Eurocup takmičenja na UM kanalima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!