Sarajevo: Od danas pojačana regulacija saobraćaja u cilju smanjenja gužvi

Vijesti 13. mar 202311:39 1 komentar
MUP KS/Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od danas započinju pojačane aktivnosti regulacije saobraćaja na magistralnom putu M-18 (Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića), u oba pravca, s ciljem rasterećenja saobraćajnih gužvi.

Fizička regulacija saobraćaja u raskrsnicama vršila se u jutarnjem terminu od 07:00 do 09:00 sati, te će se odvijati i u poslijepodnevnom terminu od 14:00 do 17:00 sati.

Građane molimo da tokom ovih aktivnosti poštuju naredbe ovlaštenih službenih lica.

Također, nakon što je Rješenjem Federalne uprave za inspekcijske poslove – Federalnog saobraćajnog inspektorata od 6. marta 2023. godine naložena “privremena zabrana odvijanja motornog i pješačkog dijela saobraćaja na dijelu magistralne ceste M-18, na desnoj saobraćajnoj traci rezervisanoj za vozila JGS i njoj susjednoj saobraćajnoj traci, kojim se odvija saobraćaj, te dijelu pješačke staze koja graniči sa saobraćajnom trakom rezervisanom za vozila JGS-a – dio ulice Hiseta”, a nakon obrušavanja dijela objekta u ulici Hiseta, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju mjere i radnje za bezbjedno odvijanje motornog i pješačkog saobraćaja na ovoj dionici, te zaštiti života i zdravlja svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na građane da samoinicijativno ne prolaze ispod znakova zabrane i ograničenja, te tako ne dovode u opasnost svoj i živote drugih sugrađana, te da poštuju naredbe policijskih službenika, posebno u pogledu pješačkog saobraćaja. Građankama i građanima Kantona Sarajevo se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju”, poručili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare