Sarajevo prekriveno smećem, lokalci i turisti zgroženi: Očistite grad!

Vijesti 25. jul 202415:21 2 komentara
N1

Prođete li srcem grada, glavnom šetnicom Sarajeva, centralnim ulicama, Titovom i Ferhadijom i osvrnete li se oko sebe, primijetit ćete, doslovno, na svakom ćošku smeće. Naslagane velike crne kese pune smeća stoje uz ulaze zgrada, butike, kafiće i druge radnje. Izbacuju ih stanari, ugostitelji i ostali pojedinci. U noćnim satima je to posebno primijetno, ali ni tokom dana Sarajevo se ne može pohvaliti čistoćom.

N1
N1

Ali, zato hvalimo se kako nam grad nikad nije bio krcatiji turistima. Turistima koji nemaju gdje baciti flašicu vode ili papir pojedenog sladoleda pa se često žale da je Sarajevo jako prljav grad. Kante za sitni otpad su prenatrpane, a i nema ih dovoljno. Samim time, nije dovoljno to što radnici na održavanju čistoće tek dva puta noću čiste i odnose smeće.

N1
N1
N1

Jeste li primijetili kako izgleda tramvajsko stajalište na Baščaršiji, u srcu grada?!

N1
N1

Nekadašnja GRAS-ova trafika je postala kontejner. Do pola je puna naslaganog smeća. Ogledalo nas, ali i onih izabranih da brinu o gradu i čistoći. Trafika, ulice, ćoškovi grada – legla zaraznih bolesti. Dok se mi pitamo kako je moguće da tako izgleda čuvena stanica, najprometnija, okretaljka tramvaja broja tri  – iz Javnog komunalnog preduzeća RAD prebacuju odgovornost na preduzeće GRAS. “To su GRAS-ove trafike”, kažu.

Zar je građanima i turistima važno čije su i čija je nadležnost? Zar ne bi trebalo svima biti u cilju da i ta trafika i gradske ulice budu ogledalo grada kojim se ponosimo, a ne primjer zapuštenosti, neurednosti, nesnosnog smrada….

A, neko prima platu iz budžeta, dakle od novca građana, da grad bude čist. A grad je sramota.

N1

Zašto ovako izgleda grad, pitali smo nadležne. Odgovor još čekamo. Predizborna kampanja uskoro kreće i svi će se hvaliti onim što su uradili ili što planiraju uraditi. No, ono što sigurno nije urađeno svih ovih godina je – čisto Sarajevo. “Neko” nam stalno podvaljuje smeće.

N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare