Sarajevo: Pronađeni ukradeni uređaji koji su za Helenu Halilović bili od životne važnosti

Vijesti 01. okt 202411:09 0 komentara
Pomozi.ba

Nakon što je Helena Halilović jučer ostala bez uređaja koji su joj od životne važnosti kada joj je na radnom mjestu lopov ukrao torbu u kojima su se nalazili aparati nalik mobitelima koji prate rad implantata koji su joj ugrađeni prilikom teške operacije koju je imala u Turskoj, danas je objavljena lijepa vijest. Uređaji su joj vraćeni.

Ovu informaciju potvrdila je Helenina majka na Facebooku.

“Dragi moji prijatelji uspjeli smo pronaći uređaje Helenine. Hvala vam na podršci od srca”, napisala je.

Helenina majka je također jučer objavila i video kradljivca koji u Importanne centru u Sarajevu na ulazu u radnju u kojoj radi ova djevojka čeka povoljan trenutak za njega kako bi ukrao uređaje koji su njoj veoma bitni.

U tome je nažalost uspio, a sve je prijavljeno i policiji tako da je snimak na kraju urodio plodom i počinilac je pronađen.

Helenina majka nije objavila detalje da li je on uhapšen te na koji način su došli do uređaja, ali je najbitnije da je Helena sada mirna i ponovo sigurna te da ne mora ići u Tursku ponovo što je bio sve izvjesniji scenarij da se nije ovako na kraju situacija završila.

Podsjećamo,

Helena Halilović je 20-godišnja Sarajka čija je dijagnoza neurogeni mokraćni mjehur. Unazad više od dvije godine njena terapija je bila kateterizacija svakih četiri do šest sati, a koja je predstavljala privremeno rješenje.

Sarajevo: Heleni Halilović ukradena torba s uređajima koji su životno važni za nju, prepoznajete li lopova?

Da boluje od ove teške bolesti saznala je 2021. godine kada se zbog bolova u stomaku javila ljekaru. Od tada je nestalo bezbrižnosti koja odlikuje njene vršnjakinje i kreće borba s bolešću.

Trajno rješenje bila je opracija u Turskoj koja je koštala 15.860 eura, a koja nije mogla biti obavljena u našoj državi.

Nakon uspješno obavljene operacije Helena je dobila uređaje koje uvijek mora nositi uz sebe jer prate rad implantata. Ti uređaji su poput mobitela i nalazili su se u torbi koja je jučer bila ukradena na njenom radnom mjestu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!