Sarajevo: Pukla vodovodna cijev, saobraćaj usporen na Barama (VIDEO)

Vijesti 07. sep 202316:33 0 komentara

"Obavještavamo građane da je, nakon što je izvršen popravak kvara na glavnom distributivnom cjevovodu u ulici Alipašina i puštanja vode u sistem, došlo do novog kvara", stoji u saopćenju KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Došlo je do izljevanja velike količine vode na saobraćajnicu u naselju Bare, te molimo građane da koriste alternativne saobraćajne pravce dok se kvar ne sanira, navode.

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži

U toku su radovi na vezivanju cjevovoda u ulicama Safeta Zajke, Sarač Ismailova i Ahmeta Ljubunčića, kao i najavljeni veliki i zahtjevni radovi na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu promjera 500 mm u ulici Alipašina, te popravka kvara u ulici Tuzlanska.

Radnici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata tokom dana su izvršili i popravke kvarova na priključcima u ulicama Nusreta Aganovića, Jovana Bijelića i Braće Kadić. Jedna ekipa vrši sanaciju iskopa na više lokacija.

Radnici Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata su u ulici Panjina kula položili šest metara hobas cijevi DN 300, a u ulici Čekaluša vršeni su radovi na izradi fekalnog priključka.

Tokom dana vršeni su i radovi na čišćenju i pročepljenju kanala u ulicama Safeta Zajke, Džemala Bijedića i na Baščaršiji, ručno čišćenje slivnika u ulici u ulici Hamze Hume a ručno čišćenje podužne rešetke u ulici Velešići.

Crpanje septičke jame vršeno je u ulicama Osik, Reljevska i Rakovička cesta a crpanje separatora u ulici Fra Anđela Zvizdovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!