Sarajevo: ViK zbog neplatiša svim mještanima Gorice isključio vodu, reagovali i iz Općine Centar

Vijesti 22. jul 202415:24 0 komentara
N1

Stanovnici naselja Gorica u Sarajevu ostali su bez vode nakon što su je, bez ikakve najave, isključili iz KJKP "Vodovod i kanalizacija"

Naime, voda je, kako je navedeno, isključena zbog starih neplatiša još iz 2002. godine, međutim, problem je nastao zbog toga što je nemaju mještani cijelog naselja, a ne samo oni koji duguju.

Shodno s tim, načelnik Općine Centar Srđan Mandić apelovao je na ViK da obezbijede nesmetano vodosnabdijevanje građanima.

“Isključiva nadležnost za vodovodnu i kanalizacionu mrežu je na KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’. Upućujemo apel ViK-u da pusti vodu stanovnicima naselja Gorica, te da naplatu starih dugovanja ostvari na drugi način”, poručio je Mandić.

Dalje je istakao da je nedopustivo da stanovnicima cijelog naselja Gorica voda bude isključena zbog dugovanja pojedinaca, naročito u vrijeme ekstremno visokih temperatura.

“Voda je osnovna ljudska potreba, te stoga izražavamo žaljenje što se stanovnici sarajevskog naselja suočavaju sa nepotrebnim zatvaranjem vode cijelom naselju”, zaključio je Mandić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!