“Sarajevogas” nakon što je zatvoren dotok plina: “Oni koji imaju mogućnost neka pripreme postrojenja za prelazak na korištenje alternativnog energenta”

Vijesti 13. aug 202415:01 0 komentara
Fena

"Sarajevogas" se oglasio nakon što je istoimena kompanija iz Istočnog Sarajeva zavrnula dotok plina građanima i Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Dali su instrukcije za potrošače.

Napominju da nisu dobili zvaničnu informaciju od snabdjevača prirodnim gasom „Energoinvest“ d.d Sarajevo.

“Na osnovu toga možemo zaključiti da je transport gasa obustavilo preduzeće „Sarajevo-gas“ A.D. Istočno Sarajevo.  S obzirom da je obustavljen transport gasa, ekipe KJKP „Sarajevogas“ d.o.o Sarajevo će u poslijepodnevnim satimapočeti sa prekidom isporuke gasa velikim potrošačima.Svi korisnici koji imaju tu mogućnost trebaju da pripreme postrojenja za prelazak na korištenje alternativnog energenta. Ovo je neophodno kako bi se osigurale dovoljne količine gasa zaodržavanje funkcionalnosti gasnog sistema, ali i za korisnike koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog energenta kao što su domaćinstva i drugi prioritetni korisnici. KJKP „Sarajevogas“ d.o.o Sarajevo posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa”, naveli su.

Građane pozivaju da u slučaju potrebe, sve informacije možete dobiti na telefone Dispečerskog centra Sarajevogasa.

Podsjećamo, “Energoinvest” Sarajevo tvrdi da “Sarajevo gas” Istočno Sarajevo vrši nezakonito fakturisanje cijena po cijenama koje, kako navode, bi trebale biti na snazi tek od prvog januara naredne godine dok iz “Sarajevo gasa” Istočno Sarajevo za N1 su naveli da “Energoinvest” Sarajevo nema para da plati fakturu za plin.

Na kraju je ve rezultiralo da je “Sarajevo gas” Istočno Sarajevo danas zavrnuo plinske ventile i ostavio građane i Sarajeva i Istočnog Sarajeva bez plina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!