Sarajevska policija zaplijenila četiri stabljike marihuane

Vijesti 04. aug 202210:46 > 10:50 0 komentara
MUP KS

Sarajevska policija je zaplijenila četiri stabljike visine oko dva metra koje svojim izgledom podsjećaju na marihuanu.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, dana 03.08.2022.godine u 09,00 sati, provodeći planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela neovaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi lice R.P. u ulici Avde Hodžića, općina Novi Grad Sarajevo.

Prilikom pretresa pronađene su i oduzete 4 stabljike visine oko 2 metra koje svojim izgledom i karakteristikama asociraju na biljnu vrstu Cannabis sativa, 200 komada sjemenki koje asociraju na biljnu vrstu Cannabis sativa, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opjnu drogu marihuanu i jedna metalna drobilica.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), R.P., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!