Sarajevski policajci pokazali veliko srce, šalju pomoć Petrinji i Glini

Vijesti 07. jan 202117:51 > 18:56 0 komentara

Stanovnicima ugroženih područuja u Hrvatskoj nakon potresa potebna je svaka pomoć. A ona stiže i iz Bosne i Hercegovine. Udruženje sarajevskih policajca "Prva brigade policije Stari Grad" prikupila je donaciju za kolege u Hrvatskoj.

“Policija – Policiji” simbolični je naziv humanitarne akcije Udruženja “Prva brigade policije Stari Grad” Sarajevo. Članovi ovog udruženja odlučili su prikupiti pomoć za kolege policajce u zemljotresom pogođenim hrvatskim gradovima Glini i Petrinji.

“Uz pomoć čitavog niza subjekata, ja sada nikoga ne bih izdvajao da ne zaboravim nekoga, uspjeli smo da skupimo po nama jednu respektabilnu količinu humanitarne pomoći. Negdje oko četiri tone hrane i hemijskih potrepština”, kaže Dragan Mioković, član UO Udruženje prva brigade policije Stari Grad.

Bratstvo među policijom u regionu nikada nije bila upitno, poručuju sarajevski policajci. Većina njih u udruženju su penzionisani, ali kako kažu, jednom policajci – uvijek policajci!

“I sada postoji to esnafsko prijateljstvo i drugarstvo. Mi smo, jednostavno, kada se desila ta nesreća u Hrvatskoj, mi smo odmah odlučili da krenemo u akciju i pomognemo našim kolegama, koje ne znamo, pružimo pomoć. Ja želim građanima Hrvatske, pogotovo Gline i Petrinje da im se ovo više ne ponavlja”, poručuje Enes Bezdrob, član UO Udruženje prva brigade policije Stari Grad.

“Ovo je situacija kada se mora promptno reagovati i ovo je mali znak solidarnosti prema našim kolegama u Hrvatskoj”, poručuju iz udruženja.

“Ljudi su u problemu. Ničim izazvanom. Haos je. Najmanje što možemo učiniti u ovom momentu je da pomognemo”, smatra Darko Ćorić, Udruženje prva brigade policije Stari Grad.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dobrovoljno je dala na raspolaganje svoje pripadnike i četiri kombija, koji će se sutra ujutro zajedno sa članovima Udruženja policajaca zaputiti u Glinu i Petrinju i uručiti donaciju policijskim stanicama u ovim gradovima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!