Sarajlija primila porodicu Gadžun: Čeka se nalaz vještačenja iz inostranstva

Vijesti 14. nov 202211:42 1 komentar
F.Z./N1

Porodica tragično preminule djevojčice Džene Gadžun danas je izašla pred institucije u Sarajevu s ciljem traženja informacija - kada će konačno biti utvrđene okolnosti smrti njihovog djeteta. Skup je održan ispred Vlade KS, odakle su se uputili do Tužilaštva KS, gdje ih je primila je glavna tužiteljica Sabina Sarajlija.

Podsjetimo, neposredno prije susreta porodice Gadžun sa Sarajlijom, oglasili su se iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, a Dženin otac Muris Gadžun je najavio kako za njih ima spremne zahtjeve.

“U predmetu vezanom za utvrđivanje okolnosti smrti djevojčice Dž. G. u dosadašnjem toku postupka Tužilaštvo Kantona Sarajevo je sa MUP-om Kantona Sarajevo, kao nadležnom agencijom za provođenje zakona, provelo više radnji dokazivanja, među kojim su: uviđaj na licu mjesta u privatnoj klinici, po naredbi tužilaštva izvršena je obdukcija oštećene, na prijedlog tužilaštva sud je izdao više naredbi za izuzimanje dokaza te je pribavljena medicinska i druga relevantna dokumentacija od više privatnih i javnih medicinskih i drugih ustanova, pribavljeni su različiti materijalni dokazi, saslušano više svjedoka, provedena odredena vještačenja, dok se rezultati složenog vještačenja još očekuju”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Treba naglasiti i da do razgovora sa ministrom zdravstva KS Harisom Vranićem, a kojeg je porodica tražila, nije došlo. Tada je porodica naglasila kako je današnji dan tek početak protestnih okupljanja.

Porodica Džene Gadžun traži pravdu: Do kad će se skrivati istina za naše dijete?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare