Šarkić za N1: Kako da se starije osobe prijave za vakcinaciju u Sarajevu?

Vijesti 19. apr 202114:40 1 komentar
arman šarkić
N1

Arman Šarkić, glasnogovornik Doma zdravlja Kantona Sarajevo, za N1 je pojasnio kako se osobe 75+ godina mogu prijaviti za vakcinaciju protiv COVID-19 u KS. Šarkić je rekao da su u procesu imunizacije veoma važne osobe starije od 75. godina, kao najugroženija kategorija.

“Njih se za vakcinu do sada prijavilo 6.600. Nama je bitno da stariji građani Kantona Sarajevo koriste i druge kanale komunikacije, ako nisu tehnološki opremljeni”, rekao je Šarkić te pojasnio kako se mogu još prijaviti.

“Najprije aludiramo na popunjavanje aplikacije, gdje na Viber dobijate potvrdu da ste registrovani, da pritisnete DA – i ulazite u proces. Ako nemate tehnološku prednost, drugi kanali komunikacije su putem mjesnih zajednica i opština, gdje se možete prijaviti za vakcinaciju u Zetri”, rekao je Šarkić.

Šarkić: Aplikacija, mjesna zajednica, općina…

Bit će formiran revidirani spisak svih starijih osoba, a onda će call centri prozivati sugrađane, u smislu anketiranja i ovaj informatički dio završavati umjesto njih.

“Vrlo je bitno da se popuni aplikacija, može putem poziva, prijavom u mjesnoj zajednici. Ova kategorija nam je bitna, očekujemo njihov što jači odaziv u ovih nekoliko dana. Imamo 12.000 doza vakcina, što nije mnogo. Ali oni su ocrtani kao prvobitna kateogrija – apelujemo da se jave”, izjavio je Šarkić za N1.

Poslije starijih pacijenata na redu za vakcinaciju su onkološki pacijenti i pacijenti sa transplantacije.

Ranije je o vakcinaciji u Zetri govorio i ministar zdravstva Haris Vranić.

Podsjećamo, masovna vakcinacija u KS počinje u srijedu, 21. aprila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare