Šarović: Mislim da je Schmidt apsolutno izgubio kontrolu

Vijesti 19. aug 202215:44 > 15:46
Mirko Šarović (N1)

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović zaključio je kako visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt nije poznavao političare na nivou BiH, dodajući da je bio naivan vjerujući da "ti ljudi"drže do riječi". Osvrčući se na njegov istup, Šarović je rekao da će Schmidt iz ovoga naučiti neke lekcije.

“Vjerovatno su ga izlagali i ispetljali. Mislim da je izgubio kontrolu apsolutno. Vjerovatno sada bolje zna gdje je došao. Došao je među one koji SNSD, HDZ i SDA koji bi trebali da odu sa političke scene. Ovu zemlju su ocrnili za ove četiri godine”, rekao je prvi čovjek SDS-a.

Šarović se osvrnuo i na pisanje da će SDS napustiti bivši ministar bezbjednosti BiH, a sada poslanik SDS-a Dragan Mektić.

“Nije se desilo ništa. da li sam ja kao predsjednik dao neku izjavu i juče i prekuče. Ništa se nije desilo. Svi su u SDS-u. Svi radimo istu stvar, tako će da ostane. Imamo isti zajednički cilj. Možemo da unutar stranke budemo i rivali, svi nam trebaju i oni koji imaju da nešto kažu, da su nezadovoljni, razočarani. Izbori su takvi, ima različitih interesa, umjesto poratala, slušajte šta kaže predsjednik SDS-a”, rekao je Šarović.

Sve preko toga su stranača slaganja, kazao je Šarović, dodajući da su uspješno završeni razgovori sa Nebojšom Vukanovićem.

“Završili smo uspješno razgovore sa Vukanovićem, i o tome se špekulisalo, i ja i Jelena smo učinili napor, svako nam treba”, rekao je predsjednik SDS-a.

Šarović je komentarisao i odlazak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika helikopterom Vlade RS.

“Nije to igračka, to je helikopter koji košta, da li to treba da se nijemo posmatra, da se smijemo, slažemo šale. Čovjek troši ogroman novac, i prkosi nam, mislim da mu treba pokazati svoj odnos 2. oktobra”, rekao je Šarović.

Šarović je zaključio da Dodik ima privatan novac koji može da koristi kako hoće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad