Šarović: Skandalozan potez SNSD-a

Vijesti 25. feb 202109:17 3 komentara
Vijeće ministara BiH

"Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike Milorada Dodika", izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a povodom jučerašnje odluke Savjeta ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

“Jasna je potpuna kapitulacija SNSD pred NATO putem Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Samo je bilo pitanje vremena kada će, nakon prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda“, poručio je Šarović dodajući da je priča jasna i da se opet pokazalo da je „cijela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čovjeka i njegove stranke”, naveo je Šarović.

Vijeće ministara BiH jučer je usvojilo odluku o Komisiji za saradnju s NATO-om kao i Program reformi koji će biti proslijeđen u Brisel. Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je na pres-konferenciji nakon sjednice da je promijenjen naziv komisije od prvobitnog “za integracju u NATO” u sadašnji “za saradnju s NATO-om”.

Pojasnila je da će komisiju činiti po sedam predstavnika svakog naroda koji će donositi odluke po istom principu kao i Vijeće ministara, u dva kruga glasanja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare