Sastanak Nikšića i Isaka: Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Vijesti 22. apr 202413:46 0 komentara
Vlada FBiH

Sastanak federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i premijera Federacije BiH Nermina Nikšića održan je u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, povodom današnjih dešavanja koji su i medijski propraćeni i u kojima je navedeno da je provedena "velika akcija pripadnika SIPA-e i da su izvršeni pretresi u kućama pojedinih uposlenika Federalne uprave policije".

Sagovornici su naglasili da vjeruju u zakonit i ispravan rad svih institucija te da stavljaju na raspolaganje istražnim organima svu dokumentaciju, kao i sve što je potrebno, a što bi moglo doprinijeti rasvjetljavanju navedenih događaja – saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Također naglašavaju da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nastaviti da u skladu sa svojim nadležnostima provode redovne aktivnosti bez obzira na navedene okolnosti.

Premijer Nikšić i ministar Isak nastavit će da prate rad istražnih organa bez namjere da utječu i ometaju tok istrage dajući punu podršku zakonitom radu nadležnih institucija, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!