Sattler u dresu EU istrčao na teren u Tesliću, susreo se i sa liderom SDS-a (FOTO)

Vijesti 12. sep 202317:35 0 komentara
N1

Dok se javnost bavila s tim da li će u Republiku Srpsku doći visoki predstavnik Christian Schmidt stigao je šef Delegacije EU u BIH Johann Sattler.

U jeku političke krize posjetio je Teslić, u kojem je načelnik SDS-ov predsjednik MIlan Miličević.

EU je pomogla u izgradnji dva igrališta u ovoj opštini.

“Djeca zaslužuju prostor za igru, da se bave sportom i razvijaju zdrav duh u zdravom tijelu”, napisao je na mreži X Sattler.

N1

Iskazao je zadovoljstvo što je u Tesliću i što EU pomaže u projektima.

“Ulaganje u zdrav život i mladost se uvijek isplate! Danas smo u Tesliću otvorili novo školsko igralište i dva sportska terena u mjesnoj zajednici Đulići, u kojoj živi najveći broj djece na našoj opštini. Osnovnu školu u ovom mjestu pohađa preko 400 učenika, što nas sve zajedno posebno raduje”, izjavio je danas Milan Miličević, predsjednik SDS i načelnik opštine Teslić.

N1

On je istakao da je uloženo mnogo truda kako bi se ovaj projekat realizovao.

“Sa velikom pažnjom smo napravili ovaj projekat i finansirali ga zajedno sa predstavnicima Evropske unije. O značaju samog projekta, ali i ozbiljnosti lokalne uprave kao nosioca aktivnosti, govori i to da nas je posjetio gospodin Johann Sattler, šef delegacije EU u BiH. Kao što uvijek ističemo, naš rad se zasniva na međusobnoj saradnji i poštovanju, te tako ostajemo otvoreni za saradnju sa domaćim i međunarodnim institucijama“, kazao je Miličević i dodao:

“Simboličnim izvođenjem ‘prvog udarca’ na terenu zajedno sa gospodinom Satterom, najavili smo nastavak saradnje i još mnogo zajedničkih projekata širom opštine Teslić, ali i cijele Republike Srpske”, dodao je.

Nakon sastanka Sattler-Miličević nije saopšteno da li je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji, od inicijativa SDS-a za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, do optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika, ili pak (ne)priznavanja Schmidta i njegovih odluka.

Sattler se danas sastao i sa SNSD-ovim gradonačelnikom Prnjavora, Darkom Tomašem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!