Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost: Zabrinuti smo zbog Dodikovih prijetnji integritetu BiH, spremni smo odgovoriti

Vijesti 01. jul 202411:16 0 komentara
Gripas Yuri/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan izrazio je zabrinutost zbog “prijetnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine” koje dolaze of predsjednika bh. entieta Republike Srpske Milorada Dodika, te je naveo da su SAD spremne uvesti dodatne sankcije kako bi odgovorile na to.

SAD su zabrinute zbog povećanih prijetnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od predsjednika Republike Srpske Dodika. Nastaviti ćemo odgovarati na secesionističke akcije i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i uvođenjem dodatnih sankcija”, objavio je Sullivan na platformi X.

Podržavamo visokog predstavnika i korištenje njegovih ovlaštenja, kada je to potrebno, za odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nastavit ćemo da stojimo uz građane BiH i njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrisane u euroatlantsku zajednicu”, dodao je.

Podsjetimo, Dodik je u petak ozjavio da je dokument o “mirnom razdruživanju” završen i da će u narednim sedmicama biti ponuđen Federaciji BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!