Schmidt potvrdio da ide na sastanak kod Vučića, otkrio o čemu će se razgovarati

Vijesti 03. apr 202421:42 0 komentara
N1

Mi smo sada u nekom novom dobu EU integracija i ja nastavljam sa aktivnostima. Sutra idem u Beograd da se sastanem sa Vučićem, mislim da Srbija ima važnu ulogu kao susjedna zemlja BiH, kazao je Christian Schmidt u večerašnjem Pressingu.

Još je dodao:

“Mislim da je bitno da radimo na razvoju situacije u BiH prema EU, budući da je Srbija i sama na putu ka Evropi. Hrvatska je već u Evropi, a mi smo negdje između toga”.

“Mislim da je dobro razmisliti o svemu i razgovarati o svemu što je na sceni. Ponekad čujem razne stvari iz Banjaluke, dugačke govore, da je Schmidt nametnuo zakon, da će ponovo nametnuti zakon o državnoj imovini. Ja ću pomoći da se dođe do riješenja državne imovine. Ako to ne riješimo, nećemo imati investicije u BiH. Želim da ljudi ostaju u BiH i traže posao ovdje. Državna imovina ne treba nikome da ulijeva strah da ću ja uzeti nešto od bilo koga, ne, radi se o tome da treba imovinu dati onima koji imaju priliku da mijenjaju stvari u zemlju”, kazao je Schmidt.

Šta ćete reći Vučiću ako vas pita u čemu Dodik krši Dejtonski sporazum?

“Ne znam šta će me Vučić pitati, ali ako bude pritužbi oko toga gdje se krši Dejton, definitivno znači da država ima pravo odlučiti šta je državna imovina, a ne samo da polaže pravo na državnu imovinu. Radi se o saradnji, a cijeli Dejton je saradnja”, kazao je Schmidt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!