SDA će potpisati Sporazum s HDZ-om i SDP-om o formiranju Vlade HNK

Vijesti 08. nov 202322:37 0 komentara
FENA /Emanuel Soca

SDA će potpisati Sporazum sa HDZ-om BiH i SDP-om o formiranju Vlade HNK, saopšteno je iz ove stranke večeras nakon održane sjednice Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA HNK.

“Uvažavajući dosadašnji tok pregovora, trenutne političke okolnosti, te svjesni političke obaveze i odgovornosti, Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK na sjednici održanoj u Mostaru donio je odluku da potpiše Sporazum sa HDZ BiH i SDP o formiranju Vlade HNK”, saopšteno je iz ove stranke.

Isključivo u interesu građana ovakva odluka, navode, donesena je nakon više faza razgovora s onim političkim subjektima koji su na osnovu izbornih rezultata dobili legitimitet da formiraju kantonalnu vlasti.

“Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK odluku je donio isključivo u interesu svih građana ovog kantona smatrajući da su iscrpljene sve političke mogućnosti u daljim razgovorima, i da ovj kanton treba dobiti novu vladu. Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK cijenjeći dosadašnji partnerski odnos sa NES – u regiji Hercegovine, smatra da se saradnja ova dva politička subjekta treba dalje nastaviti”, naveli su.

U tom pravcu SDA HNK dodaje da je formirao tim koji će raditi na unaprijeđenju saradnje na nivou kantona, gradova i općina za razvijanje partnerstva političkog i operativnog djelovanja SDA i NES-a na području HNK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!