SDA Stari Grad o napadu na kuću Irfana Čengića: Nije pošteno prebacivati problem na prošlu vlast

Vijesti 01. apr 202416:35 0 komentara
F.Z./N1

Povodom napada na kuću načelnika Starog Grada Irfana Čengića oglasili su se i predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) u ovoj sarajevskoj općini.

Naveli su kako Općinski odbor SDA Stari Grad Sarajevo osuđuje ugrožavanje sigurnosti izabranih zvaničnika, njihovih porodica i domova.

“Jutros bačena bomba na porodičnu kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića, a prije nekoliko dana u blizini kuće vijećnika Vedada Deljkovića, nažalost samo je još jedan pokazatelj u kako nesigurnom okruženju žive građani Starog Grada i Kantona Sarajevo”, navedeno je u saopćenju.

Potom su dodali:

“Bacanje bombi, paljenje auta i ostali načini ugrožavanja sigurnosti i širenja straha postali su svakodnevnica u Kantonu Sarajevo.

Politički ambijent u Starom Gradu, a na koji upozoravamo posljednjih desetak godina kao jedina opozicija u Starom Gradu, odavno je zabrinjavajući, a naši vijećnici su više puta bili predmetima napada i prijetnji samo radi njihovih diskusija ili inicijativa, tako da u potpunosti razumijemo poziciju načelnika i najoštrije osuđujemo ovaj napad bez obzira na to šta bi mogao biti njegov motiv ili uzrok”.

Naveli su kako prebacivanje ovog incidenta na prošlu vlast nije pošteno.

“Prebacivanje ovog incidenta na prošlu vlast od strane NIP-a jednostavno nije poštena i licemjerna je, jer su upravo oni bili i prošla vlast, to jeste Trojka je sve do njegovog hapšenja stajala uz načelnika Hadžibajrića i sve njegove “metode” vladanja Starim Gradom.

U svakom slučaju, insistiramo od policijskih i pravosudnih organa da u što kraćem roku dođu do počinalaca i njihovih motiva za počinjenje ovog krivičnog djela, te da iste adekvatno sankcionišu”, zaključeno je u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!