SDS uzdrman zbog litijuma u Loparama

Vijesti 16. dec 202317:44 0 komentara
N1

Vijest o nađenom bogatom nalazištu litijuma u Loparama uzrok je trvenja unutar najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj. Prethodnih dana sijevale su otrovne strelice između istaknutih stranačkih funkcionera, a situaciju nije smirio ni Glavni odbor stranke koji je danas održan u Loparama, a na kojem se nije pojavio Ljubiša Petorvić visokorangirani član stranke i gradonačelnik Bijeljine.

Navodno je domaćin skupa, načelnik Lopara Rado Savić u uvodnom izlaganju izjavio kako ne razumije razloge za napade od strane Ljubiše Petrovića, a taj stav podržao je i načelnik Ugljevika.

Na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice, predsjednika SDS Milana Miličevića novinari su najviše pitali upravo o Ljubiši Petroviću. Miličević je istakao kako je postojao kvorum za rad, iako svi člabovi Glavnog odbora nisu bili prisutni iz opravdanih razloga.

“Što se tiče Ljubiše Petrovića, gradonačelnika Bijeljine i povjerenika za sprovođenje unutarstranačlkih izbora u SDS u Bijeljini, on je jasno izjavio prije nekoliko dana gostujući na jednoj TV emisiji da je Ljubiša Petrović SDS, prema tome, nemam potrebu da kažem bilo šta drugo”, rekao je Miličević ističući da je “posljednji, ali ne i zadnji” razgovor sa Ljubišom Petrovićem imao juče

Miličević tvrdi i kako aktuelno trvenje u stranci ne utiče na SDS koji “ima statut i način na koji se članovi primaju i isključuju”.

“Moj stav i stav Glavnog odbora je, ajde to možda danas nisam htio da kažem za medije, jer je to naš interni stav, je da sve ono što predstavlja različita razmišljanja prema članovima SDS, a posebno prema funkcionerima ne treba da izlazi iz kuće koja se zove SDS”, dodao je.

Ljubiša Petrović, iako gradonačelnik drugog po veličini grada u Republici Srpskoj ni danas nije imenovan u Predsjedništvo stranke. Razloge je oojasnio Miličević.

“Njegov i moj zajednički stav je da on ima jako mnogo posla kao povjerenik SDS u Bijeljini, a i kao gradonačelnik Bijeljine te da iz tih razloga nije u mogućnosti da se posveti bilo kojem drugom radu”, rekao je Miličević dodajuči da je prvi zadatak koji neko treba ispuniti da bi bio biran u organe stranke, yaj da završi unutarstranačke izbore u svojoj sredini, što Ljubiša Petrović nije ostvario.

SDS je danas donio stav da je protiv ejsploatacije litijuma u Loparama, ali i u ostatku Republike Srpske.

Takođe, stranke je protiv najavljenih izmjena Zakona o geološkim istraživanjima kojim bi se istraživanja omogućila bez saglasnosti lokalne zajednice na čijoj se teritoriji vrše. Osim toga, SDS je istakao da se protivi predloženom Zakonu o imunitetu izabranih funkcionera, da podržava inicijativu za smjenu ministara u Savjetu ministara Staše Košarca i Zukana Heleza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!