Sedam godina od tragedije: U Velikoj aleji izvedena pjesma posvećena Dženanu

Vijesti 08. feb 202316:11 1 komentar
N1/F.Z.

Članovi porodice Memić danas su u Velikoj aleji na Ilidži položili cvijeće ispred spomen-obilježja povodom sedme godišnjice od noći u kojoj je Dženan Memić zadobio povrede od kojih je preminuo sedam dana kasnije u bolnici.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Osim polaganja cijeća i obraćanja porodice, prisutnima se obratio Zejd Šoto koji je otpjevao pjesmu za Dženana na inicijativu oca Muriza.

Porodica Memić tvrdi da je Dženan ubijen i godinama uz advokatski tim to pokušava dokazati. U Novembru prošle godine u Sudu Bosne i Hecegovine izrečena je presuda u slučaju “Zijad Mutap i dr.” poznatiji kao “Dženan Memić”. Optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, se, između ostalog, terete da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Zijad Mutap i ostali oslobođeni u predmetu “Dženan Memić” (FOTO)

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je optuženog Zijada Mutapa, Alisu Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare