Šef mađarske diplomatije Peter Szijjarto nije mogao sletiti u Sarajevo zbog magle, produžio na sastanak s Dodikom u Banjaluku

Vijesti 26. jan 202410:03 4 komentara
Anadolija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković trebao se jutros sastati sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, koji predvodi delegaciju svoje zemlje u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini. No, planovi Szijjárta morali su biti izmijenjeni, s obzirom da zbog magle nije mogao sletjeti na sarajevski aerodrom.

Šef mađarske diplomatije tako je, umjesto za Sarajevo, produžio za Banjaluku.

Tamo će biti obavljen sastanak sa predsjednikom RS, Miloradom Dodikom, koji se inače danas trebao održati u Istočnom Sarajevu.

Inače, mađarski ministar i delegacija u Sarajevu trebali su biti dočekani u zgradi Ministarstva vanjskih u poslova u 8.50 sati.

Nakon sastanaka Konakovića sa mađarskom delegacijom trebalo je biti upriličeno potpisivanje Akcijskog plana o prioritetnoj podršci Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske Ministarstvu vanjskih poslova u Bosne i Hercegovine na putu ka evropskim integracijama BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, susret Konakovića i Szijjárta trebao bi uslijediti danas između 13 i 14 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare