Šehovac: Ramo bi prvi pobjegao u Tursku u slučaju rata

Vijesti 05. maj 202409:42 0 komentara
RTRS

Federalni ministar unutrašnjih poslova Isak Ramo prvi bi pobjegao u Tursku u slučaju rata, izjavio je koordinator boračkih organizacija Vojske Republike Srpske Goran Šehovac.

Šehovac je ocijenio da je Ramina izjava da bi mu bilo drago da pogine za BiH i postane “šehid” prikupljanje jeftinih političkih poena.

– Republika Srpska će biti vječna, međunarodno priznata i ne može je niko ukinuti. Osuđujem ratno-huškačku politiku koja dolazi od sva tri naroda u BiH, pa tako i Raminu – rekao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, da je BiH pravna država, takvi ljudi kao Ramo, bili bi pritvoreni, osuđeni za međunacionalno huškanje i u zatvoru.

Kao čovjek koji je učesnik proteklog rata, Šehovac je istakao da ne bi volio da više iko pogine u BiH, jer je rat bio jedna od najružnijih stvari koja se desila na ovom području, u kom su izginula sva tri naroda za ko zna čije interese.

– Što se mene tiče, Ramo može odmah biti šehid, a narod BiH neće ginuti za tuđe ekonomske ideale – rekao je Šehovac, koji je i predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije VSRS  “Ilidžanski borac”.

On je naglasio da BiH treba da opstane, zajedno sa Republikom Srpskom, da se u njoj mirno živi, te dodao da političari moraju da vode računa o svojim izjavama.

Šehovac je poručio Rami da u BiH niko neće ginuti, te ga podsjetio da omladina odlazi iz zemlje, jer vide, kako je istakao, da je u njoj nezdrava situacija kada je riječ o bezbjednosti, obrazovanju, ekonomiji.

Ministar unutrašnji poslova Federacije BiH /FBiH/ Isak Ramo rekao je da bi mu bilo drago da pogine za BiH jer bi u tom slučaju bio “šehid”.

– Bilo bi mi drago da poginem za ovu državu, ja to ne krijem. Јa kad poginem za ovu državu ja sam šehid – ispričao je Ramo u podkastu za Oslobođenje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!