Sekretarka Ibrahima Hadžibajrića puštena iz pritvora, određene mjere zabrane

Vijesti 04. sep 202309:54 0 komentara
F.Z./N1

Alma Destanović, sekretarka Općine Stari Grad, koja je prije nekoliko mjeseci uhapšena u akciji "Start" zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, opozvanim načelnikom ove općine, puštena je iz KPZ Zenica te joj je određen kućni pritvor, potvrđeno je za N1.

Njena braniteljica Marsela Bajramović za N1 je kazala da je ovo odluka Kantonalnog suda.

“Prihvaćena je naša žalba te je Destanović odrđen kući pritvor uz mjere zabrane, a jedna je od njih je i zabrana obavljanja djelatnosti”, objasnila je Bajramović.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS Hadžibajrića i Destanović tereti za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizovali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije SKY, ako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Dakle, terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Opštine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada konvertibilnih maraka.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Stari Grad, od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!