Sela oko Bosanskog Grahova okovana snijegom, stabilizovana situacija u Drvaru

Vijesti 23. jan 202309:13 0 komentara
N1/F.Z./Ilustracija

Uzaludna je borba ljudstva i mehanizacije na području Bosanskog Grahova. Ni tokom noći do sela koja je okovao snijeg, službe nisu uspjele doći.

Iako je snijeg padao i tokom noći i jutros, najveće probleme stvara nak vjetar koji formira nanose i smetove visoke i do metar i dvadeset.

Načelnik ove opštine Uroš Đuran za N1 kaže kako su još uvijek neprohodni putni pravci prema selu Tiškovac i prema selima Tičevo i Preodac.

“U pitanju su porodice, sve su porodice u Tiškovcu 10-ak porodica, u Tičevu takođe kao i u Preodacu. Svi su oni starije životne dobi. U svakom trenutku postoji mogućnost da se nekom nešto desi, da mu zatreba pomoć koja za sada u ta sela još ne može stići”, rekao je Đuran.

Nakon dramatičnog vikenda situacija se stabilizovala u Drvaru, pa prema riječima načelnice opštine Dušice Runić Trninić nema odsječenih sela. Snijega u centralnom dijelu opštine kaže, jedva da ima, a na selima je visok i do pola metra.

Put od ove opštine u Federaciji Bosne i Hercegovine do opštine Istočni Drvar u Republici Srpskoj nije prohodan. Zbog toga je otežan dolazak na posao ljudi koji su iz Drvara, a rade u Istočnom Drvaru. To nam kaže načelnica Istočnog Drvara Milka ivanković koja tvrdi, radnici su prinuđeni da idu okolnim pravcima preko Bosanskog Petrovca, Ključa i Ribnika.

“Samo da se nekom nešto na tom putu ne desi. Zamislite fa toliko rizikuje svaki dan 100 do 120 ljudi, jer se regionalni međuentitetski put koji povezuje dvije opštine ne održava”, kaže Ivankovićeva.

Na području Istočnog Drvara nema odsječenih sela, a visina sniježnog pokrivača je između 40 i 70 santimetara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!