Selma Bajrami za N1 nakon što ju je Vučić sinoć spomenuo: Ne mogu da vjerujem čime se predsjednik jedne države bavi

Vijesti 27. aug 202411:20 0 komentara
N1

Nakon što je Aleksandar Vučić na srbijanskoj TV Pink komentarisao zadržavanje hrvatske pjevačice Severine, te usput spomenuo i Selmu Bajrami, za N1 se oglasila bh. pjevačica.

Vučić je o svim dešavanjima rekao sljedeće:

“Iznenadiću vas sada ovim što ću imati da vam kažem. Ja sam jutros zvao Dačića, probudio ga, da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pjesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi.” – kazao je Vučić.

Vučić o Severini: Njeno zadržavanje je nepotrebno, pustite i nju i Selmu Bajrami

Nakon ovih Vučićevih stavova, za N1 se oglasila i bh. pjevačica Selma Bajrami..

“Imam potrebu da odbranim sebe i svoju čast, s obzirom na to da je u sinoćnom dnevniku, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio da ja navodno mrzim Srbe. Ne znam na osnovu čega je to zaključio, s obzirom na to da sam skoro sve svoje albume snimila upravo u Beogradu, da su moji saradnici i prijatelji Srbi, kako bi ih mogla mrziti? Ja mogu samo da mrzim nečije postupke i djela. Ne mogu da vjerujem čime se predsjednik jedne države bavi, i generalno političari. Ja sam nažalost sada prinuđena da se na neki način bavim politikom kako bih odbranila svoj ugled i dostojanstvo. Svako ko me poznaje zna ko sam. Nemam potrebu da se pravdam bilo kome. Kao neko ko je održao dva besplatna koncerta u Beogradu, prvi 2022. godine, a drugi 2023. godine, ja ne mogu da mrzim Srbe. Iako su mi organizatori oba koncerta nudili honorar, odbila sam jer sam željela pokloniti beogradskoj publici spektakl. I to sam učinila od srca”, kazala je za N1.

Podsjećamo, među bh. umjetnicima kojima je zabranjen ulazak u Srbiju osim Bajrami je i glumac Feđa Štukan, te članovima “Karton revolucije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!