Semafor party: “Mingling” platofrma za upoznavanje organizuje večeras događaj u Sarajevu

Vijesti 14. feb 202413:03 0 komentara

Valentinovo simbolizira Dan zaljubljenih odnosno dan kada zaljubljeni parovi na romantičniji način iskazuju ljubav i pažnju svojim voljenima. Na Dan zaljubljenih se uglavnom se daruju crvene ruže, čokoladna srca, bombonijere, parfemi i slasne večere. A oni koji su sami na Valentinovo imaju priliku upoznati nekoga putem Mingling platforme. Gošće Novog dana su idejne kreatorice ovog projekta Ivana Radić i Azra Halilović koje su nam nešto više rekle o svom projektu.

Mingling je, kako Radić i Halilović ističu, mjesto zabave, upoznavanja novih osoba (ljubavnih ili samo prijateljskih) i jedno novo iskustvo druženja. Ideja za ovakvu platformu je nastala kada su sjedile na piću i tokom razgovora diskutovale o tome kako su se ljudi u savremenom svijetu otuđili, često bivaju sami i odvojeni od društva, a tehnologija je preuzela svu komunikaciju. Tako su došle do ideje da naprave platformu gdje bi se bilo “korisno uživo družiti, upoznavati, komunicirati i smijati”. Ideja je došla do realizacije i već šesti događaj se uspješno organizira.

Iako je prvobitna ideja bila samo namijenjena za “single” osobe, Mingling je sada za sve, ne samo za slobone. Cilj platforme pružiti priliku ljudima da se druže. Također, osmišljena ideja je bila za osobe starije od 30 godina, međutim zainteresovanost je porasla pa su proširili dobne kategorije.

Događaji koji organizuju su otvoreni za sve ali upoznavanje ide prema dobnim kategorijama jer se tako osobe puno lakše povezuju. Naglašavaju da također možete povesti prijatelje kako bi vam bilo ugodnije družiti se sa novim ljudima.

“Otvorili smo friend-zonu, tako da svi mogu doći. Ako neko želi povesti drugaricu, uvijek mogu doći zajedno”, rekla je Halilović.

N1

Svakako, ljudima može biti neugodno kada se prvi put susreću na ovakvoj platformi, međutim, ističu da su svi tu sa istim ciljem “i trebaju shatiti da se svi tako osjećaju”. Dodaju da su spremile neke igrice kako bi se opustili tokom druženja.

Radić kaže da je dosta djevojaka tu upoznalo i prijateljice za druženje.

Pravila koja se poštuju jesu da se svi moraju ponašati pristojno, oslovljavati se imenima, ne koristiti puno telefone.

Semafor party

Mingling večeras organizuje Semafor party: na ulazu se daju oznake svim posjetiocima:

zeleno znači “slobodan/a sam”; narandžasto znači “došao/la sam da tražim prijatelje”; crveno znači zauzet/a sam, došlao/la sam da vidim kako izgleda party.

View this post on Instagram

A post shared by Mingling (@mingling.ba)

Večerašnji događaj je za osobe od 18 do 30 godina i sve kategorije su popunjene.

Nadaju se da će se platforma Mingling proširiti i na druge gradove, ali svakako nakon što usavrše programe u Sarajevu. Kao poruku su pozvale ljude da više posvete pažnju kontaktu uživo jer to mnogo znači.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!