Semir Efendić: “Nakon požara u Buča Potoku svi su obećavali pomoć, pa su nestali. Nadam se da će sa Kvadrantom biti drugačije”

Vijesti 05. nov 202317:59 0 komentara
F.Z./N1

Nakon što je u požaru uništena pijaca "Kvadrant" u Sarajevu, o ovom događaju oglasio se i Semir Efendić, načelnik Novog Grada Sarajevo, općina na čijem području se nalazi ova pijaca.

Efendić je obećao da će pomoći te se u postu na društvenim mrežama prisjetio požara u sarajevskom naselju Buča Potok.

“Kada je prije dvije godine izbio požar na stambenom objektu u ulici Nusreta Prohića u Buča Potoku, bilo je stotine komentara kako je neko “bacio oko” na lokaciju, kako će se tu praviti zgrade, itd. Ništa od toga se nije desilo, objekat je obnovljen onakav kakav je i bio s tim da su stanari objekta dobili opremljeno i potkrovlje kako bi imali više korisnog prostora.

Tako i sa pijacom na Otoci, učinit ćemo sve, zajedno sa drugim nivoima vlasti da ljudima čija egzistencija zavisi od pijace koja je izgorjela pomognemo.

Ovdje se može jedino napomenuti da je nakon požara u Buča Potoku više od godinu i po dana općina sama snosila troškove smještaja i hrane za građane koji su ostali bez krova nad glavom, a dio onih koji su se prvi dan pojavili na mjestu požara i obećali pomoć, nisu se više pojavljivali niti učestvovali u obnovi stradalih domova. Nadam se da će ovaj put biti drugačije” napisao je Efendić.

Pomoć za one koji su ostali bez svojih biznisa na Kvadrantu obećao je i premijer KS, Nihad Uk.

Premijer KS: Osigurat ćemo egzistenciju za radnike kojima su uništeni biznisi na Kvadrantu

Uništenu pijacu obišla je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je kazala da će i Gradsko vijeće pomoći onima kojima su izgorjeli objekti na pijaci.

Gradonačelnica Karić: Predložit ću Gradskom vijeću da se finansijski pomogne vlasnicima uništenih objekata na pijaci Kvadrant

Direktor KJKP Tržnice-pijace KS Jasmin Terović kazao je ranije za N1 kako je u pijaci “Kvadrant” bilo 175 boksova i 55 prijavljenih korisnika.

Požar je bio vidljiv iz velike daljine u gradu. Pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!