Semir Efendić o “zmiji na Dobrinji”: Posljedice ove vlade trpimo svi

Vijesti 19. jun 202121:21 7 komentara
N1

Načelnik općine Novi Grad te v.d. predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić komentarisao je napise medija kako je naselje u sarajevskom naselju Dobrinja obraslo travom te da su građani uočili i zmiju te istakao kako je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park.

Samo da se zna, iako je to bezbroj puta ponovljeno, da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park. Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore“, poručio je Efendić.

Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno. Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća, umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa“, dodao je Efendić.

Kazao je načelnik općine Novi Grad i da je sva pamet u tome da svi rade svoj posao, ali i da je ogroman problem kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama, uopće ne znaju šta im je posao.

Poručio je kako posljedice toga trpimo svi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare