Senka Nožica za N1: Nešića ću tužiti za klevetu, neka na sudu objasni odakle mu informacija da sam privedena

Vijesti 19. dec 202312:21 3 komentara
F.Z./N1

Senka Nožica, poznata bh. advokatica u izjavi za portal N1 najavila je tužbu ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenadu Nešiću koji je sinoć istupio u javnost sa informaciju da je privedena.

Podsjetimo, jučer su privedeni predsjednik Suda BiH, Rano Debevec i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić. Kasno sinoć se pojavila informacija da je privedena i advokatica Vasvija Vidović, no ta informacija još uvijek nije zvanična.

Senka Nožica za N1 osvrnula se na izjave ministra sigurnosti BiH, Nenada Nešića.

“Mislim da prvo treba svi da znaju da postoji razlika između uhapšeni i privedeni. Niko od njih nije uhapšen, nego priveden. To je velika razlika. Ne bi davala izjave o događajima u toku. Samo hoću da kažem da je ministar Nenad Nešić kazao i da sam ja privedena. To predstavlja takvu neosnovanu insinuaciju za koji cijelo jutro dajem izjave za medije, ali on će vjerovatno na sudu kada ga tužim za klevetu objasniti odakle mu ta izmišljena i zlonamjerna informacija. Informacija koja je nanijela štetu mom ugledu”, kazala je Nožica.

Potom je dodala:

“Sinoć uopšte nisam bila u prostorijama SIPA-e, bila sam kod kuće. Imam privatno informacije da je Vasvija Vidović privedena, ali službeno ništa ne znam”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare