Šerbedžija: SFF je najvažniji festival u regionu, ali mora još da se uči

Vijesti 15. aug 202321:54 0 komentara
N1

Rade Šerbedžija je gost Sarajevo Film Festivala, a sutra će premijeru imati film Ahmeda Imamovića u kojem Šerbedžija glumi. Kako je kazao u razgovoru za N1 uvijek voli doći u Sarajevo i veseli se susretu sa sarajevskom publikom.

Ja navijam za sarajevski festival jer je najvažniji u regionu, cijeli svijet zna za njega, a još mnogo mora da se uči”, kazao je Šerbedžija.

Na SFF je dolazio dva puta kada su njegovi filmovi bili prikazivani.

“Uvijek volim doći u Sarajevo, veselim se susretu sa sarajevskom publikom. Došao sam večeras radi filma Ahmeda Imamovića “Umri prije smrti”. Igrao sam jednu manju ulogu. Također, napravio sam spot koji je režirao moj sin. To je remake pjesme Zlaje Arslanagića. To je pjesma “Sa tvojih usana””.

Bjelogrlić za N1: Sve se dešava brzo, nemam vremena da sredim utiske

“Moj rođak je autor, a bio je član Crvene jabuke dok je bio mlad”, dodao je Šerbedžija.

Šerbedžija je najavio koncert 31. augusta.

“Završio sam glumački posao, imam još koncert 31. augusta. Završavamo sezonu koncerata. Život ljudski je kompliciran i težak. Zamisli kako je bilo davno nekim ljudima, bilo je grozno. Sada smo došli do nekih novih užasa, prošli smo jedno sretno vrijeme, a onda dolaze ciklusi nesreća. I to uvijek tako biva u ovom našem trajanju”.

“Na Brijunima se potpuno izoliram od svega, imali smo divnu predstavu Othello. Igrali su divni glumci i glumice iz Sarajeva predvođeni Erminom Bravom, koji je bio genijalan. Sada je premijera u Sarajevu, negdje krajem devetog mjeseca”, poručio je legendarni glumac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad