Severina: Nisu mi dozvolili da nastupim u bojama Ukrajine i BiH u Brčkom

Vijesti 09. mar 202216:18 > 17:09 2 komentara
Facebook

Popularna hrvatska pjevačica Severina nastupila je jučer u Brčkom na Trgu mladih i pred publiku izašla u trenerci što je izazvalo niz reakcija, a danas je ona pojasnila zbog čega je nastupila u toj odjeći.

Za koncert u Brčkom ona i njena ekipa imali su pripremljene trenerke u plavoj i žutoj boji kao simbol podrške Ukrajini, a kako je sama rekla ujedno i bojama BiH, međutim organizatori joj nisu dozvolili da nastupi u toj odjeći što je i sama potvrdila.

Konačno jednom mogu potvrditi da su neke glasine o meni točne. Tako mi Alije Sirotanovića, priznajem da sam u Brčkom nastupala u trenirci neutralnih boja (i po nekima uvrijedila publiku), a razlog tome je upravo to da ne uvrijedim odjećom dio publike. Po mišljenju lokalnih političara distrikta. Dakle, cijelom bendu dala sam baš za nastup u Brčkom sašiti trenirke u bojama BiH i ukrajinske zastave. Politička vrhuška distrikta toliko se prepala da je pritom zaboravila da je i zastava njihove države istih boja kao i napadnute Ukrajine.
Pa je bilo BIH – ne BIH. I završilo je ne bih! I jedino što sam imala za presvući bila je putna trenirka. Da je sve što vam kažem točno, potvrđuje priložena fotografija iz šatora. U svakom slučaju, isprika publici… Slava Ukrajini! Živjela nam i Bosna i Hercegovina i svi ljudi dobre volje u njoj“, objavila je Severina na svojoj službenoj Facebook stranici.

Severina je na Trgu mladih nastupila povodom 22. godišnjice distrikta Brčko u organizaciji Vlade Brčko distrikta.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare