SI: Helez nazvao Dodika majmunom, lider SNSD-a “pominja najbliži rod”

Vijesti 30. jun 202316:49 2 komentara
F.Z./N1

Na sastanku članova i predstavnika SNSD-a, HDZ-a i stranaka "Trojke" koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP, u Konjicu, odvijala se prava drama.

Došlo je do žestoke rasprave između predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i SDP-ovog Zukana Heleza, inače ministra odbrane BiH.

Dodik je zatražio od Heleza da prestane sa prijetnjama, referišući se na poruke koje je Helez iznosio u javnosti proteklih dana.

Dodik: Što duže strane sudije ostaju, to je proporcionalno nestanku BiH

Nakon toga, pale su teške riječi i uvrede između ovog dvojca. Helez je Dodika, kako saznaje Srpskainfo, nazvao majmunom. Na te uvrede Dodik mu nije ostao dužan, te mu odgovorio psovkom, u kojoj se “pominje najbliži rod”.

U Konjicu se održao sastanak stranaka koje čine vlast na nivou BiH. Sastanak “Trojke” je zakazan ranije, prije nego što je u NSRS usvojen Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u.

Strava u Banjaluci: Dvojica muškaraca silovala Amerikanku

Dodajmo da se Dodik nakon sastanka kratko osvrnuo na ovaj incident.

“Upadao je i ja sam mu uzvratio. On se izvinio, i ja sam. Mislim da ćemo ipak imati smirenu situaciju. Imamo dosta otvorenih pitanja. BiH nije savršeno društvo. Atmosfera je bila dobra, bez obzira na elektrisane priče”, istakao je lider SNSD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare