Sin Amre Kahrimanović: Draga mama, nadam se da si na nekom boljem mjestu i da si ponosna na mene…

Vijesti 17. feb 202413:15 > 19:04 0 komentara
Denis Hisari/N1

Sin ubijene Amre Kahrimanović Damir Hodžić poručio je da neće odustati od borbe za pravdu za svoju majku sve dok bude živ.

“Imam 27 godina, ne znam koliko ću živjeti, ali neću odustati do kraja svog života dok ne budu odgovarali oni koji moraju”, rekao je Damir poručivši a mora biti pravde i ostavki.

“Pozivamo na moralnu odgovornost. Koliko puta mora ponoviti da ovdje nema mjesta za politiku. Nismo nikoga ni pozvali ni prozvali iz bilo koje političke stranke, oni su krenuli da spinuju i da se politizira stvar oko ubistva moje majke. Nas to ne interesuje. Mi imamo jasne ciljeve i molbe i odmah smo rekli šta želimo – da odgovorne osobe odgovaraju krivično i pravno i pozivamo na moralnu odgovornost, ako je uopšte ima ovdje”, naveo je.

Istakao je kako nema empatije među nosiocima funkcije vlasti i pitao zbog čega je bila zatvorena za javnost sjednica Skupštine TK.

“Bila je najavljena pauza od pola sata, ostali su sat. Ulazili, izlazili, dogovarali se i  cerekali su se stalno. Prilazili su nam s ucvlijenim licima, govorili da su uz nas i nakon sat glasali protiv. Sramota”, poručio je.

Obraćajući se okupljenima, zadrhtao mu je glas, a okupljeni su i zaplakali.

“Draga mama, nadam se da si na nekom boljem mjestu jer ti to i zaslužuješ. Nadam se da si ponosna na mene. Koliko se ja dostojanstveno borim za tebe. Nikad nećeš biti zaboravljena. Uvijek i zauvijek voli te tvoj Dame”, rekao je sin ubijene Amre Kahrimanović nakon čega je se čula samo tišina.

Više u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!